17 червня 2021 року у Сумському національному аграрному університеті відбулося продовження фінальної проєктної зустрічі за підсумками реалізації проєкту TOPAS. В частині зустрічі, що відбулася на факультеті економіки і менеджменту, взяли участь представники Національного Еразмус+ офісу в Україні, координатори проєкту, представники університетів, що брали участь у проєкті, викладачі кафедри економіки та підприємництва, студенти факультету економіки та менеджменту Сумського НАУ, долучені до реалізації проєкту TOPAS.

Учасники обмінялися досвідом імплементації дисциплін, що сприяють переорієнтації теоретичної підготовки на практичне навчання, в навчальні плани навчання студентів спеціальностей «Економіка, «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Зокрема, виступила к.е.н., доцент Коблянська І.І., яка поділилася досвідом викладання дисципліни «Організація збору даних для управління підприємством (ТОПАЗ)», яка сприяє формуванню навичок у студентів необхідних для збирання необхідної практичної інформації та інших даних під час проходження виробничої практики. К.е.н., доцент Ковальова О.М. поділилася досвідом викладання дисципліни «Виробнича економіка сільськогосподарських підприємств (ТОПАЗ)», на якій студенти за допомогою зібраних даних здійснюють розрахунки маржинального доходу та інших показників ефективності виробничих процесів.

Також своїм досвідом проходження тривалої виробничої практики та вивчення дисциплін, передбачених проєктом ТОПАЗ поділилася студентка спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Куткова Юлія.

Учасники обговорили результати реалізації проєкту, його вплив на організацію освітнього процесу та професійну підготовку кадрів для вітчизняного аграрного сектору.