12-15 грудня 2016 року доценти кафедри економіки Ковальова Ольга Михайлівна та Пізняк Тетяна Іванівна в рамках стажування за кордоном прийняли участь у 7-ій міжнародній науково-практичній конференції «Економіко-правова парадигма розвитку сучасного суспільства», яка відбулася  у Словаччині. Ця конференція проводиться на Словаччині вже утретє і має надію стати традиційною. Результатом цього заходу стало розширення географії його проведення (в тому числі учасники відвідали Польщу) та домовленість про подальшу співпрацю над запропонованими науковими проектами.

На пленарній частині конференції учасників привітали Палащакова Даніела, PhD кафедри економічної теорії економічного факультету Технічного університету (м. Кошице, Словаччина), Петро Сокол, голова Центральнoї ради Союзу Русинів-Українців Словацької Республіки, Павло Богдан, директор Словацько-українського культурного центра у м.Пряшеві, Злобін Ілля, доцент кафедри маркетингу ДонНУ імені Василя Стуса.

У рамках заходу заслухано понад тридцять наукових доповідей, доповідь наших викладачів Ковальової О.М. та Пізняк Т.І. була визнана однією з найкращих.
та відвідано. Крім того учасники прослухали лекції у рамках програми стажування та відвідали традиційні виробництва та підприємства Пряшіва й Кракова (Словаччина).