Відбувся круглий стіл щодо розвитку співпраці університету і громад

🟢 28 листопада 2023р. в стінах Сумського національного аграрного університету відбувся КРУГЛИЙ СТІЛ “УНІВЕРСИТЕТ ТА СТАЛИЙ РОЗВИТОК ГРОМАД”, що проводився консорціумом з реалізації проекту Universities-Communities: strengthening cooperation – Erasmus+ project.

В роботі круглого столу прийняли участь:
✅директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр МАСЛАК;
✅керівниця Департаменту екології та енергетики Сумської ОВА Ірина КАШПУР;
✅директорка КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО;
✅регіональна керівниця із соціального супроводу гуманітарної місії «Пролісок» Олена ЯРЕМ;
✅консультант з комунікацій Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Карен АГАДЖАНОВ-ГОНСАЛЕС;
✅представники 31 територіальної громади Сумщини, керівники громадських організацій, представники бізнесу та наукової спільноти.

Спікерами підіймалися нагальні питання сталого розвитку громад, зокрема говорили про сучасний стан аграрного сектору в Сумському регіоні, можливості використання інструментів відкритого врядування в роботі громад в умовах війни, про важливість соціального супроводу громадян та їх соціальної адаптації в рамках реалізації третьої місії університетів, необхідність врахування екологічної компоненти у відновленні та розвитку громад Сумської області тощо.

📍Підсумком обговорення було виокремлення можливих напрямів посилення співпраці громад та університету. Дякуємо всім учасникам круглого столу за участь в обговоренні, активну роботу та сподіваємось на подальшу співпрацю!