Відбулась гостьова лекція на тему «Види і принципи функціонування організацій соціальної та солідарної економіки»

8 травня 2023 року для студентів спеціальностей 051 Економіка та 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність була проведена лекція запрошеного лектора на тему «Види і принципи функціонування організацій соціальної та солідарної економіки». Лектором виступила доктор економічних наук, професорка кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування Сумського державного університету Сотник Ірина Миколаївна. Ця лекція реалізована в рамках проекту Модуль Жана Моне «Соціальна солідарна економіка: впровадження досвіду ЄС для сталого розвитку» (SSExpEU-101047518-GAP-101047518).
Лекція була проведена онлайн через платформу Google Meet. Більше 50 учасників (студентів та викладачів) взяли участь у заході. Лектор розповіла про історію виникнення, різновиди та принципи організацій соціальної та солідарної економіки, їхні особливості та важливість для суспільства.
У своїй презентації професор Сотник Ірина Миколаївна розповіла про те, що соціальна та солідарна економіка базується на принципах співпраці, рівності та справедливості. Вона також пояснила, що організації соціальної та солідарної економіки мають на меті забезпечення потреб індивідів та сприяння їхньому саморозвитку, а також здійснюють соціальну діяльність в інтересах громади. Під час лекції також були наведені приклади успішного впровадження таких організацій у країнах Європейського Союзу та в Україні, їхнього впливу на місцеву та регіональну економіку.
Тематика і формат проведення лекції (інтерактивні запитання та супроводження відеороликами) були цікавими та викликали жваве обговорення. У підсумку учасники були одностайні щодо того, що тема лекції є дуже актуальною та важливою у сучасних умовах, адже організації соціальної та солідарної економіки відіграють важливу роль у забезпеченні сталого розвитку та зменшенні соціальної напруженості в суспільстві. Сподіваємось, що такі організації будуть і надалі розвиватись в Україні.
Щиро дякуємо Ірині Миколаївні та плануємо у подальшому розширювати та поглиблювати нашу співпрацю.