У першокурсників спеціальності 051 «Економіка» і 076 «Підприємництво та торгівля» СНАУ розпочалася практика «Вступ до фаху», яка дає можливість ознайомити майбутніх фахівців з азами бізнесу, підвищити рівень їх професійної підготовки, забезпечити придбання навичок роботи в колективах і, таким чином, забезпечити професійне становлення фахівця.

 

 

 

 

В перший день практики здобувачі вищої освіти побували в гостях у ТОВ «Консалтингова компанія «Фінанси Податки Аудит», де їх радо зустрічав керівник Андрій Пєтухов. Він особисто ознайомив слухачів з правовими аспектами створення власного бізнесу і зазначив, що консультування, або консалтинг, давно перетворився в найважливішу галузь сучасного підприємництва, розвиток якого в усіх країнах, з ринковою економікою, спирається на потужну інфраструктуру його підтримки.

 

 

 

 

Одним із важливих завдань навчального процесу для здобувачів вищої освіти є необхідність у всебічному ознайомленні, майбутніх фахівців, з усіма можливими напрямками бізнесу, що можна відкрити самостійно.

     

 

 

 Саме з такими намірами здобувачі вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» і 076 «Підприємництво та торгівля» Сумського НАУ завітали до Грумінг-Салону happy.dog.service.

 

 

 

Господарка салону пані Наталя, щиро розповіла: хто такий грумер, з чого почати запуск грумер-салону, як скласти бізнес-план, що відносять до разових витрат при відкритті салону і які витрати щомісячні та як зробити салон краси для тварин прибутковим.

 

 

 

Щиро дякуємо пані Наталі за те, що Вона приділила нам час.

Успіхів та процвітання її бізнесу!

 

 

 

 

 

Повномасштабне російське вторгнення змусило багатьох підприємців в Україні змінити звичний темп роботи, місце розташування, а то й взагалі переорієнтуватися на інші сфери та ринки. Одні тимчасово, або назавжди, зупинили діяльність, а інші, вимушено переїхавши, підлаштовують свій бізнес під нові виклики.

 

 

Ведення бізнесу в умовах війни в Україні – це надскладна задача, але реальна.

Здобувачів вищої освіти спеціальностей 051 «Економіка» і 076 «Підприємництво та торгівля» Сумського НАУ завітали на одне в одну із таких сміливих компаній.

 

Власник підприємства пан Олексій щиро розповів і ознайомив з роботою підприємства в сучасних умовах, і акцентував увагу на тому, що зараз мотивацією є не тільки самозбереження, але й більш глобальні завдання, серед яких допомога нашим захисникам та необхідність надати робочі місця населенню.

 

 

Бажаємо успіху пану Олексію та процвітанню його підприємству, на таких як він тримається Україна.

 

Ще один перспективний напрям в бізнесі – будівельний.  З урахуванням того, що пошкоджені міста та містечка ще не почали активно відбудовуватися, цей тренд вже варто враховувати.

Саме тому кафедра вирішила познайомити майбутню ділову молодь із  СНАУ і з приватною будівельною компанією.

Гостинно прийняв нас на своєму підприємстві власник пан Василь і розповів: з чого почати будівельний бізнес, як створити бізнес-план, як організувати та назвати підприємство.

Слухачі зробили висновок, що будівництво – хоч і складний, але дуже рентабельний бізнес.

Головне – поставити собі за мету і, адекватно оцінюючи свої можливості на початку шляху, розвивати масштаб своєї діяльності. Не поспішати і не братися за ту роботу, яка поки що не під силу.

Заручитися підтримкою класних фахівців в штаті своєї будівельної фірми і шукати сумлінних партнерів. Будь-яка справа по плечу тим, хто вірить в себе.