Ukrainian English Russian

Сучасні інформаційні системи бізнес-аналітики - тренди, інструменти, досвід впровадження

4-5 грудня провідні фахівці факультету економіки і менеджменту взяли участь у роботі семінару-тренінгу «Сучасні технології бізнес-аналітики», організатором якого виступили Українська академія банківської справи і компанія SAS, яка займає перші сходинки у рейтингу ІТ-компаній визначеного сегмента. Семінар пройшов в наступному форматі: зустрічі з експертами і спеціалістами ІТ-компаній, що пропонують інструменти бізнес-аналітики; демонстрацію рішень щодо впровадження систем бізнес-аналітики у діяльність фінансових установ; практикум з розв'язання конкретних аналітичних задач. На семінарі виступили директор SAS Україна Руслан Костецький, керівник Академічної програми SAS в Україні Олександр Терент'єв, Guide and Miner інструктор Володимир Домрачєв. Бізнес - аналітика - це можливість вирішення широкого кола різноманітних економічних задач з використанням сучасного інструментарію, а саме нейронних мереж, дерев рішень, математичної статистики, генетичних алгоритмів, методології наукастингу. Учасники семінару змогли в ході тренінгу ознайомитися з типовими алгоритмами щодо прогнозування економічних показників, побудови скорингових карт, тощо.

  
https://vk.com/official.snau?w=wall-55532862_6968%2Fall


 

Науковці СНАУ презентували навчальний посібник «Аграрна економіка»

12_1Днями у Сумському Прес-клубі відбулася презентація навчального посібника «Аграрна економіка», розробленого колективом провідних німецьких вчених. Ініціатором видання підручника в Україні став німецький професор Герберт Штрьобель, засновник міжнародного магістерського курсу з аграрного менеджменту університету прикладних наук Вайенштефан (Німеччина). Колектив перекладачів та наукових редакторів Сумського НАУ підготував адаптовану україномовну версію. Посібник складається з двох томів: «Фермер: базовий рівень» та «Фермер: професійний рівень». Перший том, орієнтований на початківців, містить виклад теоретичних основ природознавства (хімії, фізики, біології), сільськогосподарської техніки та техніки безпеки (машинобудування, тракторобудування, використання енергії в сільському господарстві), агровиробництва.  Також розглядаються базові питання рослинництва, тваринництва, екологічного землеробства, економіки та менеджменту, бухгалтерського обліку, обробки інформації. На побажання читачів посібник доповнено розділом «Фахові розрахунки».


 

Прийняття обґрунтованого рішення - обов’язкова умова ефективної роботи майбутнього фахівця.

25 листопада на кафедрі кібернетики та інформатики розпочато захист курсових робіт «Прийняття рішень на основі оптимізаційних методів і моделей» студентами 4 курсу всіх спеціальностей факультету харчових технологій. Курсова робота з визначеної теми введена до навчальних планів підготовки фахівців ще двох факультетів - інженерно-технологічного та біолого-технологічного. Постановка задачі, вибір методів розв’язку, виконання розрахунків в середовищі табличного процесору з використанням інструментарію Аналізу даних, дозволяють майбутнім фахівцям спробувати роль справжнього менеджера, керуючого рестораном, їдальнею, с.-г. підприємством. Захист відбувається в творчій атмосфері, до складу комісії входять викладачі кафедри кібернетики та інформатики і ведучі фахівці факультетів.


 


 

6 листопада відбулася науково-практична конференція присвячена Міжнародному дню студента

Вперше в історії факультету економіки і менеджменту, учасниками науково-практичної конференції стали не лише студенти-переможці кафедральних конференцій, але й школярі м. Суми та Сумської області.
Цього року організація конференції приємно вразила кожного учасника. В холі головного корпусу школярів, студентів та викладачів – привітно зустрічали та проводжали до зали вченої ради представники студентського активу. Пів години реєстрації минули непомітно, адже за цей час учасники встигли ознайомитися з фотовиставкою студента факультету економіки і менеджменту Чижика Олександра. та поласувати смаколиками під час кава-брейку.

Термін навчання: підготовка фахівців за напрямом освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра – 4 роки, підготовка фахівців за напрямом освітньо-кваліфікаційного рівня магістра – 1,5 року.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fsmac9 #eef8239 #241013141550